Pixies of the Forest

21/03/2012

Pixies of the Forest är en färgstark och snygg spelautomat från spelutvecklaren IGT. Spelautomaten har ett sagotema med söta älvor som symboler och funktioner som wild-symboler, bonus-symboler samt specialfunktionen Thumbling Reels. Pixies of the Forest har 5 hjul, 3 rader och 99 vinstrader men det kommer inte att kosta dig 99 mynt per snurr för att aktivera varje vinstlinje utan det räcker med 33 mynt. Onlineversionen av Pixies of the Forest lanserades av IGT i januari 2012 och du hittar spelautomaten på flera populära svenska onlinecasinon.

 

Pixies of the Forest spelautomat

Det finna bara ett insatsläge i Pixies of the Forest men för 33 spelade mynt har du 99 möjliga vinstlinjer. Du kan dock justera myntvärdet, den minsta insatsen per rad är 1 kronor och den högsta insatsen är 50 kr.

När du spelar Pixies of the Forest ersätter wild-symbolen alla andra symboler förutom bonus-symboler. När 3 bonus-symboler dyker upp på en aktiverad vinstlinje triggas free spins-funktionen igång. Klicka på knappen ”choose” för att avslöja hur många free spins du har vunnit. Under huvudspelet visas wild-symbolen endast på hjul 2, 3 och 4 och under free spins adderas wild-symbolen även till hjul 1 för att skapa ytterligare vinnande kombinationer.

Thumbling Reels

Pixies of the Forest är en av flera andra slots som har funktionen ”Thumbling Reels” som är samma funktion som Net Entertainment kallar för “Avalanche”. Thumbling Reels innebär alltså att symboler som skapar vinnande kombinationer försvinner efter vinst och nya symboler släpps ned uppifrån för att fylla de tomma utrymmena. Detta fortsätter till inga nya vinnande kombinationer skapas.

Vinn 100 000 kr på Pixies of the Forest

Högsta vinsten i Pixies of the Forest är 2000 mynt vilket motsvarar cirka 100 000 kr. Högvinsten kan du dock bara vinna om du spelar med högsta möjliga myntvärde. Räkna med en återbetalning på cirka 94 % på spelautomaten Pixies of the Forest.

Slutord

Pixies of the Forest är en snygg och underhållande spelautomat och det lilla extra i den här sloten är specialfunktionen Thumbling Reels samt de många vinstlinjerna. Under free spins rundor har du chansen att vinna många vinster.